O intalnire remarcabila

Cu toate ca uimitoarele fapte povestite in celebra ”Autobiografie a unui yoghin” au fost suficiente pentru a aprinde flacara spirituala in multi dintre cititorii sai, se pare ca viata lui Yogananda a fost mult mai plina de miracole decat este descrisa in carte. Din modestie, Yogananda a trecut sub tacere multe din faptele miraculoase la care a fost martor sau i s-au petrecut chiar lui. Cartea lui Sananda Lal reveleaza o parte din farmecul vietii traite in apropierea unui mare Avatar si completeaza excelent ”Autobiografia unui yoghin”.

Autorul (Sananda Lal Gosh) a fost fratele mai mic al lui Yogananda si de aceea i se adresa cu Mejda, un termen in Bengali care-l desemneaza pe al doilea frate mai mare. Ananta era fratele cel mai mare. In fragmentul de mai jos Sananda descrie o intalnire remarcabila pe care el si Yogananda au avut-o pe cand erau copii, cu Yogavatarul Lahiri Mahasaya.

Potrivit jurnalului lui Ananta, ne-am mutat de la Bareilly la Chittagong pe 3 mai 1906. Mejda obisnuia sa ma ia cu el ca sa culegem fructe din pomii din curtile invecinate. Una dintre case avea cateva lebede mari frumoase. Mejda a decis ca vrea sa faca o pana de scris, asa ca a smuls o pana de la una din gratioasele pasari.

citeste tot articolul