Roaga-te IN Dumnezeu

Paramhansa Yogananda s-a confesat odata unui prieten, ca din miile de studenti si discipoli din lume, el il considera pe Oliver Black a fi cel de-al doilea din punct de vedere al evolutiei spirituale.

Domnul James J. Lynn (cunoscut si sub numele de Rajarsi Janakananda) din Kansas City, un alt om de afaceri prosper si succesorul spiritual al lui Yogananda a fost mentionat ca fiind cel mai avansat spiritual discipol.

Oliver Black (1893-1989) a fost cunoscut si sub numele de Yogacharya (Profesor de Yoga), titlu pe care Yogananda insusi i l-a dat in anul 1951 in cadrul unei ceremonii tinuta conform cu ritualul vedic antic in limba sanscrita.

Dupa Mahasamadhi-ul (parasirea perfect constienta a corpului fizic in momentul „mortii”) lui Yogananda din anul 1952, Yogacharya a spus ca a existat o perioada de aprope 3 ani cand Yogananda si alti maestri ii apareau in plan astral in camera de meditatie aproape in fiecare noapte pentru a-l invata si ajuta in meditatie. Cu umilinta, Oliver Black spunea ca el este un mic yoghin si ca Yogananda este un mare yoghin si il compara cu o cobra gigantica care ar putea absorbi rapid o broscuta (Yogacharya) dintr-o singura inghititura.

Isi amintea ca odata Yogananda l-a intrebat “Oliver tu te rogi?”. Yogacharya i-a raspuns: “ Da Maestre, cred ca ma rog aproape tot timpul”. Yogananda i-a spus atunci: “ Data viitoare cand te rogi, roaga-te IN Dumnezeu si nu LA Dumnezeu”. Oliver Black a marturisit ca acest mod de a actiona a avut cel mai coplesitor efect asupra modului in care s-a rugat incepand din acel moment.

[vimeo 49061487 w=500&h=380]